Thisted Dagblad 30. september 2004

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Vil borgmesteren indføre en alkoholpolitik?

Ole Engelbrecht Jensen, Østre Allé 22, 7760 Hurup skriver:

Det fremgår af borgmester Arne Hyldahls udtalelser i forbindelse med offentliggørelsen af redegørelsen fra Kommunernes Revision den 20. september 2004, at det har kostet Sydthy Kommune 125.000 kroner, at få udfærdiget denne.

Redegørelsen giver ingen afklaring på det, som er baggrunden for kritikken af det massive alkoholmisbrug blandt de folkevalgte, ligesom direktør Lars Slots tidligere redegørelse af den 11. maj 2004 heller ikke gav den ønskede afklaring.

Det er et faktum, at der i en 12 måneders periode til kantinen på rådhuset er indkøbt 187 flasker rødvin, og i en tre års periode i gennemsnit om året er indkøbt 1.980 øl. Det fremgår ikke af redegørelsen, hvem af kommunalbestyrelsesmedlemmerne det er, som har drukket den indkøbte alkohol, men anbefalingen er, at Sydthy Kommune fremover registrerer, hvor kantinens drikkevarer bliver af.

Det har ikke ligget i kommissoriet, at Kommunernes Revision skulle undersøge hvorvidt, at borgmesteren eller nogle kommunalbestyrelsesmedlemmer uretmæssigt har tilegnet sig alkohol, som var i deres varetægt, og som tilhørte Sydthy Kommune.

Redegørelsen fra revisionen giver ligeledes ikke svar på formålet med borgmester Arne Hyldahls urigtige oplysninger om de 120 flasker rødvin, og hvad der er blevet af disse, eller direktør Hanne Flerons urigtige oplysninger til offentligheden om afholdelse af utallige møder i kantinen hvortil der, efter hendes udsagn, ligeledes serveres alkohol.

Når det kommer til, at fylde de tomme alkohollagre, er der dog ingen problemer med at huske dette. Før et kommunalbestyrelsesmøde bliver der indkøbt 12 flasker rødvin plus det løse. Dette på trods af, at direktør Lars Sloth ikke på noget tidspunkt i sin redegørelse har nævnt indkøb af rødvin.

Jeg ser frem til, at borgmester Arne Hyldahl fremsætter forslag til en alkoholpolitik for de folkevalgte, dog med den ændring at hver politiker højst kan købe to øl, svarende til de regler, som gælder i Thisted Kommune.

Det vil en gang for alle stoppe politikernes mulighed for, at beruse sig på borgernes regning, og at de fremover er ædru, når de forlader rådhuset.

Hvis man ønsker et korrekt billede af alkoholforbruget i Sydthy Kommune, kan man aflægge et besøg på min hjemmeside, www.sydthyskandalen.dk, hvor alle alkoholbilag tilbage fra 2001 kan ses. Dette er til gengæld ganske gratis.


 

Startside ] Op ] Thisted Dagblad 4. oktober 2004 ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. november 2004